Det tyska pilotfacket VC varslar åter om strejk på flygbolaget Lufthansa. Strejken inleds klockan 13 på måndagen och ska pågå till klockan 23.59 på tisdag.

Detta är det åttonde strejken som drabbar Lufthansa den senaste tiden. Denna gång berörs flygningar i hela Tyskland med flygplanen Airbus 320 och Boeing 737.

Runt 1 450 flygningar kommer att ställas in. Både korta och mellanlånga flyg från och i Tyskland kommer att påverkas, men längre flygningar berörs inte av strejken, enligt Christian Gottschalk, talesperson för Lufthansa.

Sammanlagt 29 flighter till och från Sverige ställs in under Lufthansas pågående pilotstrejk. Majoriteten av flighterna, 20 stycken, ställs in under tisdagen, enligt Swedavia. Det handlar om flygningar till och från Tyskland, framför allt Frankfurt.

Berörda svenska flygplatser är Arlanda och Landvetter. Lufthansas lågprisbolag German Wings, som flyger på Landvetter, berörs inte av strejken.

Runt 1 450 flygningar sammanlagt ställs in. Både korta och mellanlånga flyg från och i Tyskland påverkas, men längre flygningar berörs inte av strejken, enligt Christian Gottschalk, talesperson för Lufthansa.

Konflikten handlar om piloternas pensionsvillkor. Strejken pågår till strax före midnatt på tisdagen.