Piloterna i Air France gick ut i en två veckor lång strejk i september, den längsta strejken i det franska flygbolagets historia. Nu meddelar Air France att strejken kommer att påverka flygbolagets resultat i år med uppemot 500 miljoner euro, motsvarande cirka 4,6 miljarder kronor.

Det är finansdirektören Pierre-Francois Riolacci som uppskattar kostnaden till i ”storleksordningen 500 miljoner euro” för helåret, dels på grund av förlorade intäkter under själva strejken och dels på grund av ett tapp i bokningar eftersom irriterade passagerare undviker flygbolaget.

– Vi behöver några dagar till för att slutföra våra beräkningar, säger han och pekar på att bränslekostnaderna sjönk för att många plan stod kvar på marken, men att Air France samtidigt varit tvunget att kompensera drabbade passagerare på olika sätt.