Truckföraren fick lastpallar i huvudet när hon staplade dem, och drabbades av allvarliga skador. Företaget får nu böta 400 000 kronor.

Olyckan inträffade i maj 2012 på företaget Skåne-möllan i Tågarp. En truckförare arbetade med att stapla pallar på en lagerplats när pallarna plötsligt föll emot henne. Eftersom trucken hon körde saknade skyddstak träffades hon av pallarna och slogs till marken. Vid olyckan drabbades hon av blödningar mellan hjärnhinnorna och brott i skallens ben och näsans bihålor.

Enligt åklagaren har företaget orsakat olyckan av oaktsamhet. Företrädare för bolaget har inte gjort tillräckligt för att undersöka och bedöma riskerna. Företaget har inte heller vidtagit de säkerhetsåtgärder som behövs för att truckarbetet skulle kunna ske säkert vare sig när det gäller val av arbetsmetoder eller säker arbetsutrustning, skriver kammaråklagare Lotten Loberg i ett strafföreläggande mot företaget.

Åklagaren kräver därför att Skåne-möllan betalar 400 000 kronor i företagsbot.