sundhageLandslagsledaren Pia Sundhage är Sveriges mest populära ledare. I alla fall bland kontorsnissar. Själv tror hon att det beror på hennes passion för det hon gör – fotbollen.

Pia Sundhage, förbundskapten för damlandslaget i fotboll, är med råge en drömledare. Det anser i alla fall över tvåtusen kontorsanställda runtom i landet som deltagit i Vasakronans undersökning kontorsbarometer. 28 procent uppgav henne som drömchef. Därefter, på tio procent vardera, kommer herrlandslagets ledare Erik Hamrén och Ikeas grundare Ingvar Kamprad.

– Det här känns jättekul, även om de som röstat varken har jobbat eller spelat fotboll med mig. Men i den mån de gillar min ledarstil så hoppas och tror jag att det beror på min starka passion. En spelare har sagt att min passion för fotboll är extremt smittsam. Positiv energi sprider sig i ett lag och tillsammans gör vi varandra bra. Med mycket energi och glädje i laget orkar vi också med den stenhårda träning som krävs, säger Pia Sundhage i en kommentar till undersökningen.

Hennes popularitet är jämnt fördelad över åldrar och hon är nummer ett bland såväl kvinnor som män. Och hyfsat jämnt fördelad sett över branscher. Bland kontorsanställda inom utbildning och forskning var Erik Hamrén mest poppis. Inom data och it var det Daniel Ek, som grundade Spotify.