Lycklig och lättad.

Så beskriver Gordon Colwill sina känslor utifrån folkomröstningens resultat i Skottland. Nejrösterna vann med 55 procent mot 45 procent för självständighet.

Gordon Colwill. Foto: Arbetet

Att Gordon Colwill röstade nej betyder inte att han är emot mer självständighet för Skottland. Tvärtom.

– Nu gäller det att regeringen lever upp till sina löften som de gav i sista minuten. Annars kommer folk här att bli besvikna och frustrerade.

På fredag morgon kommenterade den brittiske premiärministern David Cameron valutgången. Han ansåg att frågan om skotsk självständighet kommer att ligga i träda åtminstone en generation framåt.

Men Cameron har också gett löften för det skotska folket. Mer självbestämmande väntar.

– Nu är det upp till regeringen att leva upp till sina löften. Vi skänker bort våra inkomster från den skotska oljan  – inget kommer oss till godo. Det är därför folk röstade ja, säger Gordon Colwill som röstade nej i folkomröstningen.

Han förklarar sitt ställningstagande med sin nationalism, som sträcker sig längre än den skotska gränsen. Och med toleransen som präglar Glasgow där han vuxit upp och lever.

– Vi är ett mångkulturellt land, särskilt här i Glasgow. Den skotska nationalismen är vänlig, inte uteslutande. Så tänker även ja-röstarna.

– Jag vill fortsätta att vara del av Storbritannien, det har vi varit i 300 år.

Gordon Colwill jobbar som hovmästare och tjänar cirka 15 000 pund om året, (cirka 175 000 i svenska kronor.) Han tycker att de är okej lön. Men han hoppas på satsningar på välfärd, äldreomsorg, vård och skola till följd av folkomröstningen.

– Jag har en sjuårig dotter, Jessica. För hennes skull skulle jag vilja se mer av det system som ni praktiserar i Skandinavien. Vi har resurserna bara de används rätt.