Byggställningarna kunde ha rasat samman på grund av misstänkt sabotage. Polisen utreder nu händelsen.

I går fick arbetarna som bygger kraftvärmeverket Sandvik 3 i Växjö lämna sin arbetsplats och gå hem. Allvarliga brister hade uppdagats i säkerheten, och det handlar om ett misstänkt sabotage.

Enligt uppgifter till Smålandsposten hade någon lossat fästen till byggnadsställningar på flera ställen och det var utfört så att det inte skulle synas. Om det inte hade upptäckts i tid hade ställningarna kunnat rasa samman.

– Enligt information vi fick på ett möte i morse, finns det starka misstankar om sabotage. Polisen utreder det nu. Det är helt ofattbart. Jag har aldrig varit med om något liknande. Vad är det för människa som gör detta, som utsätter oss andra för sådana risker? Det kunde ha gått riktigt illa, säger Leif Andersson, snickare och lagbas på NCC till tidningen Byggnadsarbetaren.

I dag är byggnadsarbetarna tillbaka på jobbet, men de har uppmanats att vara försiktiga och extra uppmärksamma.