Efter överfall och stenkastning mot DB Schenker stoppar transportfirman leveranserna till Rinkeby i nordvästra Stockholm.

– Ingen av våra chaufförer vill köra dit, säger företagets press- och informationschef.

– En i vår personal blev överfallen och misshandlad i torsdags, så svårt att han hamnade på sjukhus. Det har polisanmälts. Vi har också haft incidenter där stenar har kastats mot bilen, och därefter vägrade chaufförerna att köra dit, säger Pierre Olsson, press- och informationschef.

Han uppger att företaget, som bland annat levererar livsmedel och läkemedel, har tagit hjälp av väktare och civilklädda poliser för att kunna genomföra leveranser till apotek.

– Vi lyckades leverera, men det slutade ändå med stenkastning. På torsdagen fick vi inte ut några varor alls dit, och jag hoppas vi kan få ut något under fredagen. Det här är inte hållbart, säger han.

Västerortspolisen uppger att ett samarbete och en dialog med Schenker pågår.

– Det är förutsättningar för att kunna ha ett normalt samhälle. Vi har även ett samarbete med stadsdelen med medborgarvärdar, alltså personer som ska finnas ute på plats för att skapa trygghet, säger Mats Eriksson, informationsansvarig på Västerortspolisen.

Han uppger även att polisen ska försöka gripa dem som ligger bakom händelserna.

– Vi kommer att öka närvaron så att både boende och de som arbetar ska känna sig trygga, säger han.