Tryckerikoncernen Elanders har varslat 120 anställda om uppsägning på sina anläggningar i Mölnlycke, Vällingby och Värnamo.

Den klart största delen, 90 personer, gäller Mölnlycke där varslet rör över 40 procent av arbetsstyrkan, skriver Göteborgs-Posten. I Vällingby handlar det om 20 anställda och i Värnamo om 10 anställda.

Orsaken till neddragningarna är enligt koncernchefen Magnus Nilsson krisen i den grafiska branschen där efterfrågan på tryckta pappersprodukter har minskat kraftigt på senare år samt att tryckeriarbeten i stället görs utomlands.

Enligt Magnus Nilsson är varslet nödvändigt för att företaget ska behålla sin konkurrenskraft.

”Trots att många andra branscher har återhämtat sig så har tryckvolymerna fortsatt att minska på den svenska marknaden sedan krisen 2008 och hela den grafiska branschen genomgår en svår omställning”, säger han i ett pressmeddelande.

Det är bara ett år sedan Elanders senast lade ett varsel.