Foto: Janerik Henriksson

Arbetsförmedlingens tidigare generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist har gått in som delägare i det skånska fas 3-företaget Öresundsbemanning.

Det har gått drygt ett år sedan hon fick sparken av regeringen. Då hade hon ett år kvar på sitt förordnade och behöll lönen på 142 400 kronor i månaden. Formellt var hon knuten till regeringskansliet men utan arbetsuppgifter.

Den 31 augusti upphörde anställningen..

­– Först därefter har hon gått in delägare, säger Andreas Malmqvist, delägare och marknadschef i Öresundsbemanning.

Helsingborgs Dagblad, som var först med nyheten, har tagit del av uppgifter om att Angeles Bermudez-Svankvist har haft betalda konsultuppdrag åt Öresundsbemanning redan tidigare.

– Det stämmer inte, säger Andreas Malmqvist till Arbetet.

Öresundsbemanning AB startade så sent som i maj 2013 i Åstorp. Företaget växer snabbt och finns i dag på sju platser i nordvästra Skåne samt i Sandviken. Antalet anställda har ökat undan för undan till 14 personer i dag.

Angelez Bermudez-Svankvist är en av tre delägare i bolaget. Hon ska väljas in i styrelsen under hösten.

– Hon har bred kompetens och ett stort hjärta som kommer att stärka Öresundsbemannings position på marknaden framöver, skriver Andreas Malmqvist i ett e-brev.

Han beskriver bolagets verksamhet så här:

– I Öresundsbemannings affärsutbud ingår förutom rekryterings-och bemanningsverksamhet att hjälpa dom svaga grupperna på arbetsmarknaden genom ett flertal olika upphandlingar och lokala överenskommelser med Arbetsförmedlingen. Öresundsbemanning har även ansökt om att få bedriva asylboendeverksamhet på uppdrag av Migrationsverket.

Angeles Bermudez-Svankvist ”pratar inte med media”. Det säger hon till Helsingborgs Dagblad.

– Jag är inte en offentlig person längre, förklarar hon.

Under Almedalsveckan i juli pratade hon emellertid med Dagens Industri. Då sa hon att hon hade fått ett antal jobberbjudanden men förmodligen skulle öppna ett eget bolag med privat förmedlingsverksamhet och asylboende.