Det blir öppen strid om ordförandeposten i Pappers, som ska välja ordförande på sin kongress kommande helg.

Av allt att döma kommer nuvarande ordföranden Jan-Henrik Sandberg att ställas mot avtalsombudsmannen Matts Jutterström i en votering på lördag.

Enligt tidningen Dagens Arbete är Jan-Henrik Sandberg snarast överraskad över att bli utmanad.

janhenriksandberg– Jag har gjort ett bra jobb och utgår från att jag blir omvald, säger Jan-Henrik Sandberg till tidningen.

Till Arbetet säger Jan-Henrik Sandberg att han har känt till Matts Jutterströms kandidatur sedan i våras, men att han har överraskats av att utmanaren också ser ut att få flest nomineringar.

– Ibland har jag hört kritik mot verksamheten, men jag har aldrig fått kritik som går ut på att jag inte duger för uppdraget.

MattsJutterstromMatts Jutterström säger att han har fått ”ett antal nomineringar, från norr till söder”.

– Då får man ställa upp. Jag står till förfogande.

Valet tycks snarast handla om personlig lämplighet – varken Jan-Henrik Sandberg eller Matts Jutterström kan peka på någon fråga där de företräder olika linjer. En organisationsutredning, som föreslår att antalet distrikt minskas och att förbundsstyrelsen och verkställande utskottet krymps, har visserligen splittrat förbundsstyrelsen.

– Men det är svårt att säga om det har färgat av sig på ordförandenomineringarna. Det är trots allt en begränsad sakfråga, säger Jan-Henrik Sandberg.

 

Läs också intervju med Jan-Henrik Sandberg:

Pappers ordförande ger inte upp striden