Alla reformer som socialdemokraterna föreslagit har Moderaterna varit motståndare till.

Kvinnlig rösträtt, A-kassa, sjukpenning, ATP med flera.

Varför är de så reformfientliga? Ett högerpartis värdegrund innebär bra pensioner, sjuka och fattiga ska inte behöva svälta och de som får arbetssjukdomar ska inte ges annat än mat för dagen. Det är Reinfeldts eget resonemang. Citatet som det handlar om kommer från de bägge böckerna, Det sovande folket och Stenen i handen på den starke som Reinfeldt skrev tillsammans med den tidigare moderate partisekreteraren Per Schlingman.

Med en sådan människosyn och samhällssyn att bara de fattigaste fattiga ska ha rätt till ersättning från staten så är vår  förhoppning att moderaterna får så lite inflytande som möjligt i Sveriges Riksdag.

Socialdemokraterna vill sänka skatter för pensionärerna. Reinfeldt säger att förslaget bygger på blufffinansiering.

Varför anklagar Reinfeldt Stefan Löfven för att förslaget om sänkt pensionsskatt bygger på blufffinansiering? En av anledningarna är att han försöker inbilla svenska folket att svensk ekonomi är stark och att de är bäst på att sköta den.

Reinfeldts regering har sett till att bromsen i pensionssystemet kostar en genomsnittlig pensionär 47 000 kr i minskad pension under åren 2010 – 2018 enligt pensionsmyndigheten. Detta beror främst på den höga arbetslösheten som orsakats av regeringen. Pensionärsorganisationerna kräver att bromsen slopas vilket är bra.

Skrytet om att deras budget är så bra och att den är finansierad krono för krona är inte sant. Moderaterna har inte täckning för sin budget som går minus 89 miljarder och som måste finansieras med lånade pengar som svenska folket får betala tillbaka med ränta.

Det måste bli ett slut på rövarkalkyler som görs av moderaterna.

Svensk media måste granska politiken och syna bluffsiffror men då måste de också bli fler och att resurser avsätts så att de ges bättre möjligheter att granska politiken. I en demokrati är det viktigt att svenska folket vet vad som gäller innan de går till valurnorna den 14 september 2014.

 Ulf Björk

Valledare IF Metall Södra Västerbotten