Hundra tjänster ska bort inom ett år på en rad västsvenska tidningar inom Stampen Local Media.

Den största minskningen kommer att ske på det redaktionella området med cirka 60 tjänster, enligt gp.se.

I Stampen Local Media ingår bland annat dagstidningarna Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, TTELA, Bohusläningen, Hallandsposten samt Strömstads Tidning.

Omställningen kommer att ske med naturliga avgångar samt avgångserbjudanden — men företaget utesluter inte uppsägningar.

”Det är helt nödvändigt för oss att anpassa organisationen efter marknadens utveckling och samtidigt ta tillvara på de möjligheter till samverkan och standardisering som finns inom bolaget”, säger Lena Larsson, vd för Stampen Local Media i ett pressmeddelande.

Till hösten planerar Stampen en omgörning av de västsvenska morgontidningarna. Förutom lokala nyheter siktar man till viss del på ett samordnat innehåll.

”Angelägen och vass lokal journalistik i kombination med relevant och efterfrågat innehåll fungerar lika bra i Uddevalla som Halmstad eller Göteborg”, säger Cecilia Krönlein, redaktionell chef i Stampen Local Media och chefredaktör på Göteborgs-Posten i ett pressmeddelande.

Av de 60 redaktionella tjänsterna försvinner 40 från Göteborgs-Posten, 8,5 på Hallands Nyheter och 8,75 tjänster på Hallandsposten, uppger SVT:s Västnytt.