AliceBoman_1424Debutalbumet är en sammanslagning av två EP-skivor: årets EP II och fjolårets Skisser med demoinspelningar hemma från lägenheten. Sång och musik som poesi. Nej, inte i orden. Jo, också i orden. T ex ett par enkla men svåra, mörka men allmänna rader som: ”You know I need the darkness / just as much as I need the light.” Visst kunde man säga att det är väl nånslags sångpoesi, sånger i det stilla och lågmälda, lo fi och lite soulaktigt ibland.  Men det börjar tidigare än så och gräver djupare. Något utommusikaliskt. Som att det går en känsla genom rummet när Alice Boman sjunger till piano eller orgel, en känsla och en stämning som blandas med rummets ljud och atmosfär, fyller varje kvadratcentimeter tills allt blir ett: sången, musiken, rummet, livet, världen. Så intensiv och nödvändig är samhörigheten att biljuden från hemmainspelningen måste återskapas när det blev dags för en riktig inspelning. Chockerande är ett ord, gripande ett annat. Sammanför orden…

Bengt Eriksson

Veckans CD

EP II & Skisser

Artist: Alice Boman
Skivmärke: Adrian

EP-skivorna som blivit debutalbumet finns på Spotify. Lyssna i den här ordningen: först på Skisser och därefter EP II.

Se och hör den officiella videon till inledningsspåret ”What” på EP II och även debutalbumet. Finns på YouTube.
Se och hör också – på YouTube – den officiella videon till ”Over”, en annan låt från EP II.
Se och hörpå YouTube – Alice Boman, sång och piano, i en live-inspelning av låten ”Waiting” från EP:n Skisser.
Och härockså YouTube – kan man se och höra Alice Boman testa ett piano och sjunga låten ”If I Needed You” (skriven av Townes Van Zandt) i en musikaffär.

Det finns många live-inspelningar med Alice Boman på YouTube. T ex den här – med låten ”What” från en konsert på Sebright Arms i London juni 2014. Se och hör på YouTube.
Ännu en live-låt, ”Be Mine” (finns på EP II) från samma konsert. Också YouTube.