Sedan i går för medlarna samtal med fack och arbetsgivare i tågkonflikten. Än har medlarna dock inga planer på att lägga fram något förslag till avtal.

– Vi fortsätter samtalen under dagen, men något mer säger jag inte nu, förklarar medlaren Leif Ohlsson.

Han vill inte säga något om eventuella planer på att lägga fram något avtalsförslag till Seko och Almega.

I förra veckan la medlarna fram ett förslag, som arbetsgivarna i Almega sa ja till och som Seko avvisade. Almega skrev i ett pressmeddelande att det var ett konstruktivt förslag som gick ut på att skjuta upp stridsåtgärderna i två månader och försöka hitta en lösning.

Seko ordförande Janne Rudén sa i Sekos pressmeddelande att facket vill ha en lösning nu på missbruket av timanställningar. De strejkande medlemmarna kan inte vänta på att frågan ska lösas vid något annat tillfälle, enligt honom.