Staten i Bahrain hotar 2 000 strejkande med utvisning om de inte går tillbaka till sina jobb.

Kring 2 000 anställda på textilfabriken Riffa i Bahrain lämnade plötsligt sin arbetsplats och gick ut i en vild strejk. De anställda, som främst kommer från Bangladesh och Indien, ville ha högre lön, bättre mat och medicinsk vård. De är också kritiska till att de när som helst riskerade att utvisas, rapporterar Gulf Daily News.

Den vilda strejken ledde till att landets arbetsmarknadsdepartement hotade med utvisning om de inte omedelbart går tillbaka till sina jobb.

– Strejken är illegal och vi har varnat alla arbetare, säger Ahmed Al Haiki på arbetsmarknadsdepartementet till tidningen.

Han uppger också att arbetarna inte ville förhandla eller välja någon som kan föra deras talan, vilket försvårar möjligheten att komma till en lösning.

Den indiska ambassaden i landet uppger att arbetarna kräver en månadslön på 2 800 kronor. I dag tjänar många endast omkring 1 000 kronor i månaden.  Enligt uppgifter till Gulf Daily News så håller en ny facklig organisation, som ska företräda 120 000 migrantarbetare, på att bildas i landet.