Arbetsmiljöverket kräver att anställda på Agdas hemtjänst och service i Stockholm ska ha omklädningsrum och dusch. I annat fall kan bolaget tvingas betala 100 000 kronor i vite.

På Agdas hemtjänst och service i Sollentuna norr om Stockholm har personalen varken omklädningsrum eller tillgång till dusch. Det är inte okej, anser Arbetsmiljöverket och hotar med 100 000 kronor i vite om inte bristen åtgärdas till december i år.

Myndigheten kräver att det ska finnas tillräckligt många omklädningsrum så att arbetstagarna kan byta om från privata kläder till arbetskläder.

Omklädningsrummen ska vara åtskilda om män och kvinnor använder dessa samtidigt. Och i anslutning till rummen ska det finnas plats för förvaring av privata kläder, arbetskläder samt värdesaker som ska kunna förvaras i låsbart skåp.

Personalen ska också ha tillgång till dusch i anslutning till omklädningsrummen. Duschen ska vara åtskild för kvinnor och män om de behöver använda den samtidigt.

– Det arbete som utförs av era arbetstagare bedöms vara både smutsande och svettdrivande och ibland finns risk för smitta, era arbetstagare ska därför ha tillgång till dusch, skriver Arbetsmiljöverket till bolaget.