Det pågår en strejk hos ett flygbolag som anlitas av charterarrangören Solresor, men resenärerna märker i stort sett inte av det.

Piloter på det Islandsägda flygbolaget Primera Air, som charterbolaget Solresor anlitar för flygningar inom Europa, har strejkat i två veckor, men enligt Svensk Pilotförening har Primera nu hyrt in europeiska flygbolag från Lettland, Italien och Bulgarien för att täcka bortfallet, skriver DN.

På dessa bolag kan man anta att villkoren är ännu sämre än för de piloter som nu strejkar, hävdar Gunnar Mandahl, vice ordförande i Svensk Pilotförening.

Primera hoppas att konflikten ska kunna lösas, men enligt facket har inte Primera velat ge sina piloter någon anställningstrygghet ”utan vill kunna flytta baser – och därmed piloter – från en vecka till nästa”, vilket facket inte tycker är gångbart på svensk arbetsmarknad.