Det sista kända brevet som skrevs ombord på Titanic har sålts på en auktion i Storbritannien. Köparen, som är anonym, betalade drygt 1,3 miljoner kronor vilket är rekord för ett Titanic-relaterat brev.

titanicbrevII– Vi har tidigare sålt brev från Titanic, men inget som har nått den här nivån, säger en talesperson för auktionshuset Henry Aldridge and Son.

Brevet skrevs av andraklasspassageraren Esther Hart och hennes sjuåriga dotter samma dag som tragedin inträffade. De var på väg att börja ett nytt liv i Kanada, och skrev på rederiets brevpapper till Esters mor i Storbritannien.

Titanic, som var på väg från Southampton till New York, sjönk natten mellan den 14 och 15 april 1912 efter att ha kolliderat med ett isberg. Ester Hart och hennes dotter lyckades ta sig till en av livbåtarna och kunde räddas. Den turen hade inte Esters make Benjamin. Han var en av de drygt 1 500 som miste livet i tragedin.

Brevet hittades i fickan på Benjamins rock. Den hade hustrun fått för att värma sig i medan fartyget evakuerades.