Med en Socialdemokratisk regering blir det fler jobb i Sverige.

Aktiva insatser för att nå målet lägst ­arbetslöshet i Europa 2020 har Stefan Löfven redan presenterat vid ett antal tillfällen.

• Vid en socialdemokratisk valseger kommer de arbetslösa att få en höjning av sin a-kasseersättning till max 920 kronor per dag och dessutom kommer fler att omfattas av försäkringen.

• Sjukförsäkringen kommer att höjas och fler ska omfattas av sjukförsäkringen. En sjuk sjukförsäkring ska bli frisk, de som utförsäkras ska bli färre och fler ska komma ut i arbete.

• Pensionärerna kommer att få det bättre. Fredrik Reinfeldt fortsätter att tjata om sin gamla strategi. Det handlar om jobb eller bidrag. Det är dags att han talar om sanningen om varifrån pengarna till pensionärer, sjuka och arbetslösa kommer

I budgeten som presenterats finns det inga pengar till några större reformlöften.

Vallöftet att slå vakt om stabila offentliga statsfinanser, vilket Reinfeldt ser som den viktigaste uppgiften för fler jobb, är struntprat eftersom det inte leder till fler jobb.

När svensk ekonomi inte stimuleras ökar i stället arbetslösheten, och då är det ungdomar och kvinnor som främst drabbas.

Reinfeldts budskap om att slå vakt om stabila offentliga finanser är ett sätt att lura väljarna att tro att regeringen är ansvarsfull.

Enligt Konjunkturinstitutets prognos saknas det 90 miljarder för nästa mandatperiod till den offentliga konsumtionen i den moderatstyrda regeringens kalkyl.

Sanningen är att regeringspartierna inte har någon ekonomisk politik att presentera som är bra för Sverige och svenska folket. Det går bra att försöka tuta i väljarna ansvarsfullhet när de tömt statskassan och statsbudgeten går minus. Dessutom har de en handelsbalans med omvärlden som går kraftigt minus.

Skulle Reinfeldts regering ges chansen att lägga fler budgetar är risken stor att Sverige hamnar i en ekonomisk situation som många av länderna i Europa hamnat i.

Tommy Holmgren, IF Metall, Volvo Lastvagnar

Mea Sethson, S-kvinnor

Ulf Björk, valledare IF Metall, södra Västerbotten