camillabacklundHur många branscher klarar du, Camilla Backlund, ny arbetsmiljö­expert på Skogs- och lantarbetsgivareförbundet, ­Grafiska företagens förbund samt Innovations- och kemiindustrierna?

– Ja, som konsult i företagshälsovården har jag jobbat med företag i alla möjliga branscher så nu krymper jag antalet. Och jag ser det som positivt att kunna fördjupa mig mer.

Gemensamma frågor för dina nya områden?

– Egentligen är ju lagstiftningen densamma för alla branscher. Och det systematiska arbetsmiljöarbetet. Sedan är föreskrifterna olika – jag kommer just från mitt allra första möte här, och det handlade om standardisering av skogsmaskiner.

Vad blir det första du gör på nya jobbet (efter skogsmaskinsmötet)?

– Jag startar på halvtid under april och räknar med att jag då ska lära känna verksamheten och alla som jobbar här. Men också komma i gång med att ta reda på vilka medlemsföretagen är och vad de sysslar med.

Din egen bakgrund?

– Civilingenjör med inriktning på ergonomisk design och produktion. Sedan läste jag vidare till arbets­miljöingenjör och har jobbat på Scania plus en företagshälsa.