LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson uttalar sig nu om de kraftiga löneförhöjningarna i Swedbanks styrelse.

karlpetter– Det är klart att det här sticker i ögonen. Det är ju en väldigt, väldigt hög nivå på arvodena, säger han.

LO har genom sin maktposition i Folksam även en maktposition i Swedbank eftersom Folksam är den största aktieägaren i banken. Karl-Petter Thorwaldsson är själv ordförande i Folksam Sak men säger att han inte haft någon avsikt att utnyttja detta för att påverka arvodena.

– Nej, det har jag inte. Det är Swedbanks valberedning som haft diskussionerna och detta är ingen styrelsefråga i Folksam Sak, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Sammanlagt klubbades på onsdagens stämma en arvodeshöjning på över 2 miljoner kronor till Swedbanks styrelse. En miljon gick till ordförande Anders Sundström. Det innebär ett lönelyft med 74 procent till den före detta socialdemokratiske ministern, som nu får totalt 2 350 000 kronor för att svinga styrelseklubban.

– Det finns ingen som kan säga att det inte är väldigt mycket pengar. Sen är Swedbank ett stort börsbolag, det är en av våra största banker, och det är inte så att ersättningen till Anders Sundström sticker ut. Det är den här nivån på arvoden som gäller på marknaden, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

– Men det här borde verkligen rendera i en generell diskussion i samhället om alldeles för höga löner och arvoden till bolagsledningar.

Anders Sundström är i dag en av det svenska näringslivet allra mäktigaste. Hans inflytande gäller dessutom bolag som allihop är tätt sammanhängande med varandra.

Sundström är styrelseordförande i KF som i sin tur sitter på en maktposition i Folksam. Där var Sundström tidigare vd och är nu på god väg att återträda i bolaget, men denna gång som styrelseordförande i Folksam Liv. Och Folksam är alltså i sin tur största aktieägaren i Swedbank där Sundström är ordförande.

Med tanke på Anders Sundströms position, är det inte ännu viktigare att du och LO engagerar er som kontrollmekanism?

– Vi måste titta på det. Vi har ju kontrollorgan som gör att vi måste titta på det i Folksam också. Men generellt är detta ingen styrelsefråga i Folksam Sak utan det är något som valberedningen måste ta, säger Thorwaldsson.

2010 när Swedbank ville dela ut stora bonusar till företagsledningen var LO:s dåvarande ordförande Wanja Lundby-Wedin mycket kritisk och använde sig av just fackförbundets maktposition i Folksam. Påtryckningarna gav resultat och Swedbank drog tillbaka bonusprogrammet. Men enligt Karl-Petter Thorwaldsson är det skillnad.

– Ja, det är två helt olika saker. Bonusar har ju visat sig historiskt ge mer problem än goda förutsättningar för företag.

Så hade detta handlat om bonus i stället för löneförhöjningar hade ni haft mer synpunkter?

– På stämman ja, det är en annan sak.