Kökaos utanför Arbetsförmedlingen. Foto: Bertil Enevåg Ericson

Kökaos utanför Arbetsförmedlingen. Foto: Bertil Enevåg Ericson

 

Av misstag skickades 61 000 inbjudningar ut till en rekryteringsträff möte på Arbetsförmedlingen på Sveavägen i centrala Stockholm. Kön ringlar nu lång, uppger aftonbladet.se.

Enligt tidningen skulle 1 000 personer ha kallats till träffen. Åtta polispatruller befinner sig nu på platsen för att skapa ordning i kaoset.

– Det verkar som att det blivit något misstag där. Att det blivit avsevärt större än man tänkt sig, säger Ulf Lindgren, pressinformatör vid Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

– Vi är med och försöker samtala, reda ut begreppen och dämpa upprörda känslor, fortsätter han.

Mötet som skulle hållas var en rekryteringsträff inom sälj. Men när kallelserna skickades ut skedde ett tekniskt missöde.

– I stället för att gå ut till omkring 1 400 deltagare så råkade kallelsen gå ut till 61 000. Det är olyckligt, säger Fredrik Möller, pressinformatör vid Arbetsförmedlingen.

Väldigt många människor dök upp, det skapades köer och Arbetsförmedlingens personal försökte förgäves att hantera situationen.

– Man fick utrymma lokalen till slut. Det var inte hållbart längre.

Fredrik Möller känner inte till några liknande missöden.

– Att mötena kan vara populära och det kommer mycket människor är en sak, men sådana här mängder är inget som jag har hört talas om tidigare.

Enligt polisen var det någon på Arbetsförmedlingen som tryckte på överfallslarmet strax innan klockan 13.

– Det här har inte ringts in. Att man har aktiverat överfallslarmet beror på att man upplever situationen som … ja, det har varit en del upprörda känslor, säger Ulf Lindgren.

När polisen kom fram var det ”väldigt mycket människor, väktare och personal” på platsen, enligt Lindgren.

– När vi kom på plats hade det lugnat ner sig. Just nu är vi klara på platsen, säger han.

Det blir ingen åtgärd från polisen, eftersom ingen har gjort något brottsligt.

– Det är olyckligt för de människor som lagt ner tid på att ta sig dit. Men misstag sker ju överallt, det är ju mänskligt, säger Ulf Lindgren.