1921 började tidningen Vision ges ut fast under ett helt annat namn. Häromåret döptes tidningen om samtidigt som ägarna SKTF till tidningen Vision.

Kommunaltjänstemännens fackförbund har också gett ut tidningen Social Qrage, Chefen i fokus och Allt om jobbet. Alla tidningarna har stått för en fri och oberoende journalistik med en chefredaktör som ansvarig utgivare.

Nu dör den tanken.

Fackförbundet Vision har låtit sina tjänstemän utreda journalistikens framtid i ett år. Nu läggs två av tidningarna helt ned. I stället ska kommunikationsavdelningen ge ut ett medlemsblad åtta gånger om året. (Vision kom ut tjugo gånger.)

Förbundet tycker, enligt journalistklubbens ordförande Kristina Flemming i tidningen Journalisten att kommunikationen från förbundet ”spretar”. Tidningen skriver alltså inte med exakt samma ord och tonfall som förbundet. Kritiska röster ges utrymme. Alla åsikter i fackförbundet respekteras.

Tidningen Arbetet ägs av LO. I vårt uppdrag framgår det tydligt: journalistiken ska vara oberoende och fri och även fackförbundens verksamhet ska granskas kritiskt. Det hedrar LO.

Fackförbundet Vision borde åtminstone ha kurage nog att säga som det är: vi stryper det fria ordet. Kom inte och låtsas att kommunikationsavdelningen ska ägna sig journalistik. Ni lurar ingen.