catherinaforedVarför slutar du, Catherina Fored, som varit förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter i två år?

– Tillsammans med min ordförande och styrelse kom jag fram till att jag är färdig med mitt uppdrag. Jag har ändrat verksamheten, byggt upp en ny organisation och satsat på att arkitekturpolitiken. Och sedan är jag ingen förvaltare.

Vad ska du göra nu?
– Jag är entreprenör och jag ska jobba med samhällsbyggnad igen. Men var och hur är inte officiellt än.

Det bästa med att job­ba för ett fack­förbund?
– Framför allt – för mig som var ny i den fackliga världen – att göra så mycket bra saker ihop. Inte minst genom det starka sam­arbetet i Saco­federationen. Och att jobba för individens bästa med frågor som kollektivavtal, jämställdhet, arkitekters samhällspolitiska ansvar.

Och det sämsta?
– Vissa saker kan ta för lång tid … Visst, en demokratisk process tar ju tid – men man kan nog dra på i en del frågor! Som det där med jämställdhet och kvinnliga chefer.