Det finländska kläd- och textilföretaget Marimekko ska organisera om och skära ner. Bolaget har inlett förhandlingar med facket som kan leda till att 65 jobb försvinner, de flesta i Finland.

Bolaget har expanderat kraftigt under de senaste åren, många nya butiker har öppnats och bland de nya marknaderna finns Kina och Mexiko. Nu måste lönsamheten förbättras, skriver ledningen i ett pressmeddelande. Samtidigt letar man efter en ny kreativ chef.

Ekonomiskt går det trögt för Marimekko. Resultatet för fjärde kvartalet 2013 blev sämre än året innan. Rörelseförlusten var 600 000 euro, omkring 5,3 miljoner kronor, och resultatet efter skatt var minus en halv miljon euro.

Även helåret 2013 var sämre än 2012.

2014 räknar Marimekko med att 15–25 nya butiker ska öppnas, varav max tre kommer att drivas av bolaget.