Artisten Claes Malmberg och skådespelaren Roland Jansson ställer upp på LO Västsveriges valkampanj. De driver med den borgerliga alliansen och uppmanar väljarna att rösta på Socialdemokraterna.

Saara Pennanen på LO-disktriktet i Västsverige berättar att Claes Malmberg och Roland Jansson själva tagit kontakt och föreslagit att de ska vara med i distriktets valarbete.

Nu finns Claes Malmberg på en nytryckt affisch och Roland Jansson är med i en film, där han spelar en försäkringsläkare som säger sig tolka regeringens arbetslinje. I filmen går han runt på en kyrkogård och uppmanar de döda att gå till Arbetsförmedlingen för att vara flexibla, söka arbete och starta eget. Och utanför sjukhusets akutintag dirigerar han om ambulanserna till Arbetsförmedlingen.

Expressen har intervjuat Claes Malmberg om fackets valaffisch. I intervjun säger han:

– Jag har alltid röstat vänster och tycker vänstern ska sluta bråka. Jag ställer upp för både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna av det skälet att vi behöver en vänsterregering helt enkelt. Det behövs ett alternativ och något annat än det som vi har varit.

Dessutom säger Claes Malmberg att han tar en risk när han ställer upp på affischen, eftersom Socialdemokraterna kan gå åt höger. Han vill att Socialdemokraterna blir mer vänster och inte blir ett ”Folkpartiet light”.

Se själv: LO-distriktets valfilm