En byggnadsarbetare hotade med att slå ihjäl en inspektör från Arbetsmiljöverket. Han förklarar sig med att han trodde att inspektören kom från facket.

Ett bygge inspekterades tidigare i höstas efter ett anonymt tips. Två inspektörer från Arbetsmiljöverkets distrikt i Göteborg åkte ut till fastigheten i Kungsbacka. En av dem tog bilder av arbetsplatsen.

Enligt tidningen Byggnadsarbetaren uppfattade då en byggnadsarbetare som höll på med takarbete att det var just honom som inspektörerna var intresserad av. Han blev arg och sa till inspektören att han skulle slå ihjäl honom om han inte fick kameran.

Händelsen polisanmäldes och Varbergs tingsrätt dömer nu byggnadsarbetaren till dagsböter för olaga hot. I förhör sa byggnadsarbetaren att han blivit arg eftersom han trodde att inspektören kom från facket.