Förra året fick tjänstemannafacket Unionen 61 000 nya medlemmar. Unionen har nu 569 000 medlemmar.

– Vi ökar inom de flesta branscher men framför allt inom it-företag, konsultbolag, handel, bemanningsföretag och callcenterföretag, säger Fredrik Nilsson, chef för medlemsutvecklingsenheten på Unionen, till tidningen Kollega.

Unionen bildades 2008 genom en sammanslagning av Sif och HTF. Då var det sammanlagda medlemsantalet 483 000. Förra året värvade Unionen runt 5 000 nya medlemmar varje månad. En del gick ur. Det betyder att antalet medlemmar ökade med 34 000.

Målet för 2014 är att bli 600 000 medlemmar.Unionens Fredrik Nilsson säger till Kollega att facket i år ska titta närmare på reklam- och mediabranschen, där det enligt honom finns en stor värvningspotential och en låg facklig tradition.