Kambodjansk polis öppnade på fredagen eld mot protesterande textilarbetare i utkanten av huvudstaden Phnom Penh. Vittnen uppger enligt Reuters att tre personer dödades.

En fotograf som arbetar för AFP berättar att poliser började med att skjuta varningsskott. Därefter sköt de mot demonstranter.

I fjol sköt säkerhetsstyrkor ihjäl flera demonstranter vid liknande protester för högre löner och bättre arbetsvillkor.

Två människorättsaktivister som bevittnade kaoset säger enligt Reuters att tre eller fyra demonstranter dödades. Händelsen inträffade när säkerhetsstyrkor, beväpnade med automatvapen och pistoler, sköt mot de protesterande som kastade sten och bensinbomber utanför en fabrik.

Demonstranterna är några av 350 000 arbetare som de senaste två veckorna har strejkat med krav på högre löner. Protesterna har lett till att flera hundra fabriker landet över har tvingats stänga, skriver Radio Free Asia.

Enligt militärtalesmannen Kheng Tito var det en person som dödades och flera som skadades.

– Vi gör bara vår plikt och sköter vårt uppdrag och våra uppgifter, sade han,

Kheng Tito tillade att säkerhetsstyrkorna nu försöker att återställa lugn och ordning.

Enligt Reuters journalister använde militärpoliser som konfronterade demonstranterna skarp ammunition och hylsor sågs senare spridda på platsen. Människorättsorganisationer talar om fyra döda och 21 skadade.

Skottlossningen inträffade vid ett fabriksområde i Phnom Penh med tiotals fabriker som är underleverantörer åt Adidas, Puma och svenska H&M, enligt Reuters.