Kranbilen blev påkörd av en lastbil när två män arbetade i en korglift flera meter över markan. En man i 60-årsåldern föll ur och dog av skadorna.

Mannen och hans kollega var uppe i en liftkorg för att byta gatubelysning över en gata i Malmö vid 13:30-tiden i dag. Enligt polisens uppgifter blev kranbilen av okänd anledning påkörd av en lastbil och en av männen störtade i backen. Mannen som är i 60-årsåldern avled av skadorna.

Enligt Sydsvenska Dagbladet ska flera vittnen ha sett olyckan. Enligt dem slungades mannen som avlidit ur liftkorgen direkt när kranbilen blev påkörd medan hans kollega lyckades hänga kvar i liften. Polisen arbetar nu med att höra vittnen.

– Vi knackar dörr i området för att ta reda på vad boende i kan ha sett. Både trafikolyckan och arbetsplatsolyckan ska utredas, säger Marie Persson på polisens ledningscentral till tidningen.