I morse varslade Handels nätbutiken Jollyroom i Mölndal om strejk och blockad för att få ett kollektivavtal.

Senare i dag tog företaget kontakt med Handels.

– De har sagt att de är villiga att teckna avtal. Vi ska en förhandling klockan åtta i morgon, tisdag, berättar Annika Örnemark, ombudsman på Handels avdelning 24 i Göteborg.

Enligt Handels har Jollyroom lägre löner, sämre övertidsersättning och sämre försäkringar än vad som följer av kollektivavtalet. Lägstalönen från 20 år enligt Handels kollektivavtal för näthandelsföretag är 21 800 kronor. På Jollyroom varierar lönerna mellan 18 700 och 22 000 kronor.

Handels tog kontakt med Jollyroom i februari och har fört en dialog om kollektivavtal med företaget sedan i våras.

Jollyroom är en näthandelsbutik för barnvagnar, leksaker och produkter till blivande mammor. Bakom företaget står tre av grundarna av Komplett, en e-handelsbutik som säljer datorer och hemelektronik och har drygt 400 anställda i Norge, Sverige och Danmark.

2010 startade de Jollyroom Group AB. E-handelsföretaget Jollyroom är ett dotterbolag. Företaget har ungefär 15 anställda, varav elva på heltid. Samtliga heltidsanställda är med i facket.

Strejk- och blockvarslet ligger kvar tills företaget har skrivit på ett kollektivavtal. Om inte det sker börjar konflikten på fredag i nästa vecka.