Foto: Ellinor Perlefelt

Foto: Ellinor Perlefelt

… vad betyder det, Maria Niemi, som just fått det jobbet på Kommunal?

– Att förbundet behöver någon som ser till att satsningen på varumärket kan ledas vidare. Det får inte bara bli ett dokument i byrålådan.

Är facket som en vara?

– Varumärket handlar om hur vi vill uppfattas av medlemmar och andra. Det finns en bild av Kommunal som gammaldags, byråkratiskt och lite trögt – men det är inte så vi uppfattar oss själva. Därför måste vi ta till oss de värden som vi vill kopplas ihop med.

Varför ska man följa dig på Twitter?

– För att jag twittrar mycket om sådant som händer i vår samtid och vill ha input när det gäller vad facket kan göra. Men också för att lära känna mig – och få veta mer om till exempel lindy hop och vegetarisk matlagning …