kaalleruno_1335Den röda kulturfestivalen på Runö kunde gott ha haft fler besökare. Så mycket givande fanns i programmet. Besök av partiordförande och LO-ordförande, ett sofistikerat urval av musiker som jobbar politiskt och en massa möjligheter till insikter från föredrag och att pröva på olika kulturyttringar, från satirteckning till magdans.

Men det var verkligen inte många som tog sig dit. Som kanske borde ha varit där. För att få insikter.

Jag tror att idén att åka bort en helg i den politiska konstens tecken måste planteras långt i förväg. (Planteras, med t.) Att festivalen måste äga rum inte bara på festivalområdet för att övertyga folk om att också ta sig dit.

Nästa år ska jag vara mer ambitiös och omsätta den här mönstringen av radikal kultur i journalistik. Tills vidare väntar jag på Kultur-Mats referat, som kommer att publiceras på Runös hemsida. Och härnedan redovisas några spridda insikter.