I dag fick Arbetsförmedlingens generaldirektör, Angeles Bermudez-Svankvist sparken.

Och annat var heller inte att vänta.

Raden av skandaler gick inte längre at dölja för någon, hur mycket Angeles Bermudez-Svankvist än försökte knäppa med fingrarna för verkningslösa besvärjelser.

Raden av missförhållanden som dragits fram i ljuset är mer än nog för att fälla henne och sannolikt skulle det inte dröjt länge förrän övriga missförhållanden blivit allmän gods i media.

När Angeles Bermudez- Svankvist vägrade avgå trots att Arbetsförmedlingens styrelse meddelat att den inte längre har förtroende för henne fanns i realiteten bara ett val för regeringen, att upprepa det styrelsen redan sagt.

Det andra alternativet, att i stället sparka styrelsen, var aldrig något alternativ.

Styrelsen är ägarnas, det vill säga regeringens, representanter. Att vägra följa styrelsens propå om att avgå är detsamma som att vägra följa regeringens uttalade vilja.

Att Angeles Bermudez-Svankvist inte förstår det vittnar om en skev verklighetsuppfattning.

Arbetsmarknadsministern Hillevi Engström var under dagens korta presskonferens mycket tydlig och betonade det kanske viktigaste budskapet, att dagens avsked inte har med de senaste dagarnas påtalade fakturor att göra utan har sin grund i en samlad bedömning av att Arbetsförmedlingens ledning inte fungerar.

Hur blir då framtiden? Det har redan höjts röster om att fler borde lämna sina poster i Arbetsförmedlingens ledning. Studerar  man den kartläggning som facket ST har gjort riktas missnöjet hos de anställda dock till mycket stor del mot generaldirektör  Angeles Bermudez-Svankvist själv.

Biträdande generaldirektör Clas Olsson, som nu övertar posten efter Bermudez-Svankvist, tillträdde sin tjänst som Arbetsförmedlingens andrenamn så sent som i januari i år. Dessförinnan var han sedan 2009  chef för Arbetsförmedlingens analysenhet där det inte har förekommit något tal om felaktigheter.

Förhoppningsvis kan Arbetsförmedlingen nu åter börja förmedla jobb under en ny ledning – som till skillnad från Angeles Bermudez-Svankvist förstår myndighetens uppdrag.

Martin Klepke