Det enda bedrövliga med att Arbetsförmedlingens chef Angeles Bermudez-Svankvist nu ser ut att få sparken är att hon inte sparkades redan när det första gången stod klart att hon inte klarar sitt jobb.

De senaste avslöjandena, att hon har mobilsurfat upp 310 000 kronor av våra skattepengar, gjort svårförklarliga utrikesresor och regelmässigt uteblivit från viktiga möten kan läggas till den förgörande kritik hon tidigare fått av den egna personalen, kritik som hon valt att nonchalera.

I stället förbjöd hon myndigheten att göra några fler undersökningar om personalens förtroende.

Hon har sedan förra sommaren hunnit göra 15 utrikesresor i tjänsten. Det är bra med en ordentlig omvärldsbevakning men man kan undra över nyttan för Sveriges arbetslösa av att hon för skattemedel har besökt länder som Benin och Dominikanska republiken.

Naturligtvis ligger huvudansvaret för Sveriges höga arbetslöshet och dåliga resultat för arbetsförmedlingen hos regeringen.

Genom sämre utbildning och skattesänkningar i stället för jobbskapande satsningar har regeringen varken skapat jobb eller gjort det lättare för sökande att matcha de jobb som trots allt finns.

Men att därtill ha en chef för Arbetsförmedlingen som inte bara surfar runt jorden på skattepengar utan än värre missköter sitt jobb är oacceptabelt.

Redan för länge sedan stod det klart att Angeles Bermudez-Svankvist inte är mogen sin uppgift att leda Sveriges kanske viktigaste myndighet.

Att regeringen underlåtit att agera tidigare är svagt. Enligt uppgifter till Aftonbladet beror det på att den inte velat ha någon skandal före valet 2014.

För Sveriges arbetslösa är det dock en större skandal att hon suttit kvar så pass länge.

Martin Klepke