Även om det kan vara tungt att börja jobba efter semestern gillar de allra flesta sitt arbete. Nio av tio trivs på jobbet.

– Till en början kan det kännas motigt att börja jobba efter ledigheten, men i grunden trivs de allra flesta med sitt arbete. Att ha ett meningsfullt jobb och bra arbetskamrater är avgörande  för livskvaliteten, säger Per Larsson, beteendevetare på Previa, i ett pressmeddelande.

Previa arbetar med företagshälsovård och har på arbetsgivares uppdrag frågat 47 000 anställda om trivsel och samarbete på jobbet. Av undersökningen framgår att 89 procent trivs med sitt jobb och att bara en procent inte trivs alls.

Previa konstaterar att samarbete är viktig för trivseln och företaget konstaterar även att inflytande har betydelse för trivseln. När Previa på sin hemsida ska ge råd till arbetsgivare är dock det där sista om inflytande bortglömt.

Råden är bland annat att underlätta samarbete, motverka konflikter, ta itu med negativa beteende och vara en mänsklig chef.