Klockan 11.30 i dag träffas Kommunal och Bussarbetsgivarna för att fortsätta samtalen om ett nytt kollektivavtal. Även under natten till i dag pågick samtal. Vid midnatt natten till lördag utökas strejken.

Sedan i går är Kommunals avtalsdelegation, med bland annat knappt 20 bussförare från hela landet, på plats i Stockholm. Arbetet har talat med en ledamot i avtalsdelegationen, som tvivlar på att det kommer något färdigt avtalsförslag i dag.

Den officiella bilden är annars att samtalen rör sig i ”positiv riktning”, vad nu det betyder.

– Det är svårt att säga om vi kan hitta en lösning i dag. Vi för samtal och försöker hitta en lösning, säger Peter Jeppsson, vd för Bussarbetsgivarna.

Busskonflikten är inne på sitt nionde dygn. Det är inte en renodlad strejk. I Jönköping och Gävle är majoriteten av bussförarna lockoutade. De är arbetslösa till följd av strejken bland service- och verkstadspersonalen i bussdepåerna.

Om 36 timmar, vid midnatt natten till lördag, utökas konflikten. Då stannar bussarna på många linjer i Stockholms innerstad liksom flygbussarna i Göteborg och Malmö. Dessutom strejkar samtliga bussförare på fem bolag som kör långlinjer – Swebus, Nettbuss Express, Westin Buss, Traveller Buss och Byberg&Nordins busstrafik.