Kommunals ordförande Annelie Nordström har nu på morgonen bjudit in Bussarbetsgivarnas vd Peter Jeppsson till ett möte.

– Precis innan jag gick in hit bjöd jag in Peter till vårt kontor. Vi vill verkligen komma till en lösning, det är inte så att strejken är något självändamål för oss, säger Annelie Nordström i TV4 Nyhetsmorgon.

Mötet bekräftas av Kommunals pressekreterare Carin Larsson.

– Det kommer ske ett möte under dagen, säger Carin Larsson till TT.

Annelie Nordströms inbjudan av bussarbetsgivarnas vd Peter Jeppsson skedde i morse, i samband med en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon. På Kommunals kansli visste man på måndagsmorgonen inte exakt när mötet skulle äga rum.

TT: Pågår det några andra förhandlingar mellan parterna?

– Nej, det gör det inte. Det är stiltje just nu, säger Camilla Levin, pressekreterare på Kommunal.

Parterna i busskonflikten kommer att mötas strax efter klockan 10, enligt Ebba Fredin, pressekreterare på Transportgruppen, där bussarbetsgivarna ingår.

– Det är bussarbetsgivarnas vd Peter Jeppsson och förhandlingschef Ulrika Egervall, samt Kommunals ordförande Annelie Nordström och deras förhandlingschef Lenita Granlund som träffas, säger Ebba Fredin, som kallar mötet för ett ”resoneringsmöte”.