Ja från facket, men nej från arbetsgivarparten. Det blev svaret på medlarnas bud i förhandlingarna om frisörernas löner och villkor.

Nu rycker en konflikt allt närmare för frisörerna.

”Vi kommer att fatta de beslut och vidta de åtgärder som krävs för att få igenom ett avtal som följer övriga träffade avtal på arbetsmarknaden och som överensstämmer med LO-samordningen”, skriver Handels avtalssekreterare John Haataja i ett pressmeddelande.

Frisörföretagarnas vd Ted Gemzell tycker, enligt Handelsnytt, att medlarna har gjort ett dåligt jobb.

– Enligt våra beräkningar blir företagens kostnader 50 procent högre än för övriga avtal på arbetsmarknaden. Medlarna har valt att gå på Handels linje. Inget av våra ursprungskrav fanns med i medlarnas förslag, säger han till tidningen.

Förhandlingarna har pågått i två månader och för ett par veckor sedan enades parterna om att be om hjälp av medlare.

Cirka 5 000 anställda omfattas av avtalet mellan Handels och Frisörföretagarna.