Runt 1 500 städare och fastighetsskötare i kommunala fastighetsbolag får 1 700 kronor på tre år. Lägstalönerna höjs med samma belopp till 21 095 kronor under det sista året för alla som har fyllt 20 år.

I dag har Kommunal och Fastigo som skrivit på nytt avtal som gäller i tre år till och med den 30 april 2015.

Lönerna höjs med 550 kronor under vart och ett av de första två åren och med 600 kronor det tredje året. Det finns inga individgarantier.

Föräldralediga får tillägg på lönen i sex månader. Alla föräldrar får rätt att besöka mödravården två gånger på betald arbetstid. Arbetsgivaren måste kompensera anställda som tvingas jobba på semestern. Anställda som handleder elever från gymnasiet ska få tillägg på lönen för det.

Beredskapsersättningen höjs inte förrän den 1 april 2014. Dessutom ändras avtalets regler om övertid. Det ska bli ”ökad flexibilitet”, skriver Fastigo.