0666loggaDen redan mycket läsvärda antologin Hopsnackat – full av exempel på hur man kan förbättra löner och arbetsvillkor genom att prata ihop sig och därefter agera tillsammans – har nu också blivit en njutbar entimmas teaterföreställning i regi av Martha Vestin. Ramen är en spontan sophämtningsstrejk, där väntan på att arbetsgivaren ska backa och betala ut rätt löner ger gott om tid att berätta för varann om andra lyckade aktioner, men också att uppfostra varann i samverkan och inbördes respekt. Att folkvett, humor och facklig taktik hänger samman understryks av den tajta effektiva spelstilen. Pjäsen blir därför på många plan en bild av det fungerande kollektivet.

Hopsnackat

Pjäsen går nu ut på turné och vill gärna ha fler bokningar.

Näst på tur står Norrköping (7 maj) Uppsala (8 maj) och Hägersten (14 maj).

Läs mer på Folkrörelselinjens blogg.

Läs anmälningar av Frances Tuuloskorpis antologier Hopsnackat och Hopskrivet.