Bevaknings- och säkerhetspersonal kan komma att strejka.

Transport varslade på måndagen om konfliktåtgärder som träder i kraft måndag 13 maj om inget nytt löneavtal har tecknats innan dess.

Strejken tar sikte på Loomis och Nokas värdehantering i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dessutom strejkvarslas säkerhetspersonal på Arlanda, Bromma, Skavsta och Sturup samt alla parkeringsövervakare i företag anslutna till Almega Säkerhetsföretagen.

Arbetsgivarorganisationen Almega skriver i ett pressmeddelande att Transport lagt ”ett mycket ingripande och oproportionerligt varsel som kommer stänga flygplatskontrollerna på Arlanda, Bromma, Skavsta och Sturup, stoppa kontantförsörjningen samt parkeringsövervakningen i Sverige.”

”Säkerhetsföretagen kan inte leva under en hotbild där Transport hela tiden varslar om stridsåtgärder vid varje avtalsrörelse. Säkerhetsföretagen har ett ansvar för kundernas trygghet och säkerhetslösningar. Transport sätter år efter år denna säkerhet på spel när de kräver högre löneökningar än alla andra på den svenska arbetsmarknaden”, skriver Almegas vd Jonas Milton.