Trots att ägarna beslutat att lägga ner callcentret i Fränsta fortsätter de strejkande att gå vakt utanför sin arbetsplats.

Det var i går som företaget Focus CRS i en förhandling med facket meddelade att man ska lägga ner verksamheten i Fränsta utanför Sundsvall. I ett pressmeddelande skriver företaget att det är Unionens krav på kollektivavtal som gör att Focus CRS anser sig vara tvunget att lägga ner verksamheten.

Vid förhandlingarna i går var två av strejkande med. Ena av dem, Frida Niemi, säger till tidningen Kollega:

– Men vi känner oss ändå stolta för att vi har vågat stå upp för våra rättigheter och den svenska modellen hela tiden. Vi har vuxit väldigt mycket som grupp och som personer på alla plan av det här. Vi har vunnit oavsett vad strejken resulterar i.

Hon berättar också för tidningen Kollega att hon är tillbaka som strejkvakt utanför sin arbetsplats – och att de kommer att vara kvar och kämpa tills företaget tömt sina lokaler.

 

Titta på Unionens film om strejken