susanna risberg trio 2Susanna Risbergs elgitarrer har den där mjuka jazztonen. Nästan. Hon spelar jazzmusik på elgitarr. Nästan. Hennes gitarrtoner kan också ha en tuffare, mer ilsken och vassare spets, som sticker till. Där hörs en nyans av rockmusik. Liksom de övriga i trion – Gustaf Hjelm, elbas, och Jonathan Lundberg, trummor – ibland driver upp en rock- snarare än jazzpuls. Som i ”River Phoenix”. Björn Risberg, cello, medverkar i några spår, fyller ut luften och trasslar till genreplaceringen lite mer ändå. Susanna Risberg har gjort all musik. Hon spelar melodiskt och vackert eller snarare fint, nära melodierna även i improvisationer. Som om tonerna är tankar, funderingar på ett tema och ämne. Men hon sjunger inte. Hon gjorde det förut – men inte nu. Kanske inte alls längre? Det räcker mycket bra som det är så visst är det fräckt att vilja ha något annat och mer – fast jag kan inte låta bli att undra hur Susanna Risberg Trio skulle låtit med sång…

Bengt Eriksson

Veckans CD

Susanna Risberg Trio

Artist: Susanna Risberg Trio
Skivmärke: EhMM Music

Albumet med Susanna Risberg Trio finns på Spotify.

Se och hör Susanna Risberg Trio framföra albumlåten ”Bliss” i en live-inspelning från nu i april 2013, finns på YouTube.
Vid samma tillfälle framförde trion också ”Dysmorfi”, en annan albumlåt. På YouTube.

På YouTube kan man även se och höra en live-inspelning från 2008 där Susanna Risberg Trio spelar ”X-Rated”, ännu en låt på nya albumet.
I en live-inspelning från Gitarrshopen kan man se och höra duon Björn och Susanna Risberg framföra låten ”Beatrice” (av Sam Rivers). På YouTube.

Hur det kunde låta när en ännu yngre Susanna Risberg både spelade elgitarr och sjöng kan man se och höra i en live-inspelning från 2009 där hon framträdde med Svante Thuresson. Också på YouTube.

Hör Susanna Risberg som popsångerska i en demo med låten ”I Saw You In The Streets” från 2009. Mycket bra det här också och det är väl Susanna som spelar elgitarr med wahwah-pedal? Finns på YouTube.

Susanna Risberg medverkar även i första, andra och femte spåret på sångerskan Miriam Bryants nya album Raised In Rain. Lyssna på Spotify.

Varje vecka — Veckans CD