Ibland är det extra roligt att vara chefredaktör. I kväll delades fackförbundspressens stora journalistpriser ut. Och Arbetet kunde gå hem med två priser plus ett hedersomnämnande.

Grattis och tack!

Esref Okumus gjorde 2012 års bästa avslöjande. Han fick priset för sina artiklar om hur telejätten Turkcell, som till största delen ägs av Telia Sonera, avlyssnar fackliga företrädare – som sedan döms till långa fängelsestraff.

Vår krönikör Torun Carrfors fick priset för bästa kommenterande text. Så här berättar hon under sin vandring hemåt på spöklikt tomma Stockholmsgator:

”Min natt är en bergochdalbana. Sorg i rum fyra. Glädje bakom dörren till rum fjorton. Längtan och grusade förhoppningar delas lika på sal sju. Jag älskar varje sekund. Varje möte, människa och öde. Känner mig maktlös tusen gånger om såklart. Tänker att det vore bra om vi var fler här. Så vi räckte till. Till all oro, ångest, smärta och drömmar.”

Hela den prisbelönta krönikan hittar du förstås på här på Arbetet.se. Liksom avslöjandet om Teliabolaget och de fackliga.

Här finns också lönekartan – dit du kan skicka in din egen lön och jämföra med andras. För den fick Arbetets Erik Larsson ett hedersomnämnande.