En 47-årig tekniker föll ner i en tvättanläggning med kokande vatten på ASM Foods i Mjölby i går eftermiddag. Mannen vårdas på sjukhus för allvarliga brännskador.

– Enligt den information vi fått hade teknikern inte fått instruktioner om att man måste stoppa tvättmaskinen innan man går i den, säger Lars-Göran Nilsryd, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Men enligt Katarina Berglund, administrativ chef på företaget, var mannen ensam vid olyckstillfället och någon sådan information har inte lämnats ut till polisen.

– Vi vet inte vad som har hänt och håller på att utreda olyckan, säger hon. Det enda vi kan säga är att olyckan inträffade i samband med att han skulle åtgärda ett fel.

Mannen befaras ha blivit rejält skållad i tvättanläggningen som bland annat rengör stora kärl. Just nu vårdas han på brännskadeavdelningen vid Universitetssjukhuset i Linköping.

Det finns inga vittnen till olyckan, men personalen har uppgett för polisen att mannen kan ha legat i anläggningen i flera minuter innan arbetskamraterna kunde höra hans skrik.

Enligt företaget brukar vattnet i maskinen ha en temperatur mellan 60 och 80 grader. Det tillförs dessutom rengöringsmedlet lut under tvättprocessen, vilket är giftigt och starkt frätande.

– Vi vet inte om det fanns lut i vattnet eller inte, säger Katarina Berglund.

Olyckan kommer att utredas av både polisen och Arbetsmiljöverket.