En arbetare i 60-årsåldern hittades död på sin arbetsplats, Vallviks bruk söder om Söderhamn, den 25 augusti. ”Hjärtfel”, konstaterade läkarna på plats och anhöriga fick meddelande om att han dött en ”naturlig död”.

Men när mannens kropp undersöktes av rättsmedicinare i Uppsala hittade de inget fel på hans hjärta, utan i stället kraftiga klämskador.

– Den hemska sanningen var att han helt enkelt hade klämts till döds. Han hade gått ner i kulvertsystemet för att åtgärda felet. När han lite senare hittades liggande i kulverten var han redan bortom all räddning, berättar hans bror för P4 Gävleborg.

Nu har polisen inlett en undersökning om misstänkt vållande till annans död. Även arbetsgivaren och Arbetsmiljöverket utreder omständigheterna kring dödsolyckan. Både polisens och Arbetsmiljöverkets utredning omfattas av förundersökningssekretess.