Volvo Personvagnar gör ett produktionsuppehåll i Torslandafabriken, enligt ett pressmeddelande från bolaget. Stoppet görs vecka 44, under skolornas höstlov, och motiveras av en fortsatt sviktande efterfrågan på bilmarknaden.

”Europa är Volvo Personvagnars största marknad och den fortsatta lågkonjunkturen påverkar naturligtvis efterfrågan på våra bilar. Därför är det viktigt för oss att fortsätta utnyttja den inbyggda flexibilitet vi har i produktionen”, säger Jan Gurander enligt pressmeddelandet.

Gurander har tillfälligt hoppat in som vd på Volvo PV under Stefan Jacobys sjukdom,

Tidigare har Volvo PV beslutat att sänka tillverkningstakten från 57 till 50 bilar i timmen vid Torslandafabriken. Det gäller sedan den 1 oktober.

Några förändringar i den fasta personalstyrkan är inte planerad, enligt Volvo PV.