”Jag tänker mig att en vacker dag kommer en elegant avhandling av någon kulturmarxist om hur DN:s ledarsida tippade högerut, och i väntan på denna tänker jag också att DN:s dumliberalism är den allra bästa gåvan till vår vilsna tidsålder för det räcker ju faktiskt med att läsa ledarsidan för att omedelbart inse hur trött, sliten och överspelad som politisk ideologi nyliberalismen är. Frågan är bara vad som kommer sedan.”

Jenny Andersson i Tiden 4/2012

Den socialdemokratiska idétidskriften Tiden har fått mycket uppmärksamhet för det senaste numret. Men bortom scoopen: kartläggningen av f d socialdemokratiska politikers karriär som välbetalda opinionsbildare—frågetecknen kring Dag Hammarskjölds död—det ärekränkande fotomontaget av Kungen och hans polare; bortom allt detta finns en kontinuerlig folkbildningsgärning. Sammanfattningar i lämpligt format av sånt man behöver veta för att bilda sig en uppfattning: Mats Wingborg om skolan, statsvetaren Jenny Andersson om klasshatsdebatten, Marika Lindgren-Åsbrink om gränsen mellan marknad och demokrati. Plus pigga kortnotiser och småkommentarer och smarta litterära bidrag.