Tre kassor finns snart som en applikation i smarta telefoner.

Det är Byggnads, IF Metall och Sekos a-kassor som, om allt går som det ska, kommer att finnas som appar i smarta telefoner, både Iphone och Androidtelefoner. Orsaken är att man vill underlätta för sina arbetslösa medlemmar.

I appen kan man fylla i kassakort, hålla koll på ersättningsdagar och när nästa utbetalning kommer.

– Genom att enklare kunna sköta sina uppgifter till arbetslöshetskassan och snabbt få besked om när och hur mycket man kommer att få i ersättning blir det lättare att planera den ansträngda ekonomi som arbetslösa har, säger Olle Åkerlund som är föreståndare för IF Metalls a-kassa i en kommentar.

A-kassorna hoppas att tjänsten ska vara tillgänglig från och med nästa vecka.

Fakta

En app är en förkortning för applikation, vilket är ett program som laddas ned till telefonen.